Forum » De lounge » Pas op internet fraude
Berichten: 3087
avatar
Offline Stuur privebericht
Beste cpers,

Ik kreeg vandaag van mijn bank een email binnen over dat er valse emails in omloop zijn. Ik wil iedereen waarschuwen die bij de ING zitten op die email:

Deze mail kreeg ik van mijn bank:

Geachte heer,

Er zijn op dit moment verschillende zogenaamde ‘phishing' e-mails in omloop. In deze valse e-mails wordt gevraagd om via de opgenomen link in te loggen op Mijn ING. Deze e-mails zijn niet afkomstig van de ING. De ING vraagt nooit in een e-mail of per telefoon naar persoonsgebonden gegevens als gebruikersnaam, wachtwoord of TAN-codes. Het kan voorkomen dat klanten van andere banken een dergelijke mail hebben ontvangen.

Word geen slachtoffer van internetcriminaliteit
Gebruik uw inloggegevens van internetbankieren en uw TAN-codes alleen voor het inloggen op Mijn ING en bij het autoriseren van betalingen via Mijn ING.
Ga met uw persoonlijke inloggegevens en TAN-codes net zo om als met uw pincode en Betaalpas. Geef deze nooit af aan derden.

Heeft u uw persoonlijke gegevens toch ingevuld in een valse mail of telefonisch afgegeven? Neem dan contact op met de Technische Helpdesk 0900 1958 (10 cent per minuut). De ING is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met 058 212 60 00.

Informatie op http://www.ing.nl
Op ING.nl en op de inlogpagina van Mijn ING wordt een melding geplaatst op het moment dat er valse e-mails in omloop zijn. Voor meer informatie over internetfraude kunt u terecht op de pagina Veilig Bankieren (http://www.ing.nl/particulier/internetbankieren/veilig-internetbankieren/index.aspx) op http://www.ing.nl.

Met vriendelijke groet,
ING Klantenservice

Ik wil jullie dus waarschuwen mochten jullie een mail binnen krijgen van de ing over het valideren van je ip adres verwijder deze email dan per direct.

Alvast bedankt voor jullie begrip

Het betreft om deze email:
CriminalsPoint error: de volgende afbeelding werd niet geladen omwille van veiligheidsproblemen: https://www.wjsolutions.net/images/ING.jpg
Klik hier voor kliklink
Laatst gewijzigd door Willem op 2010-09-09 19:03:08
2010-09-09 18:42:31
Dit topic is 1454 keer bekeken door 66 verschillende leden
Reacties op: "Pas op internet fraude"
1 | 2 Volgende pagina
Sensco Internet Diensten
Berichten: 2103
avatar
Offline Stuur privébericht
Let op! Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens.
Medewerkers van de ING zullen nooit naar uw gebruikersnaam,
wachtwoord, activeringscode of TAN-codes van Mijn ING vragen.
Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook.

Deze e-mail is afkomstig van ING Bank N.V., statutair
gevestigd te Amsterdam, Handelsregister nr. 33031431.

Dit kreeg ik binnen, wel wat anders, maarja ze bedoelen het zelfde.
2010-09-09 18:53:46
www.gun2maffia.nl
Berichten: 1328
avatar
Offline Stuur privébericht
ik krijg er ook regelmatig mailtjes van op me hotmail ik gooi ze meteen weg
2010-09-09 19:00:46
Berichten: 3087
avatar
Offline Stuur privébericht
Ik kreeg deze mail als eerste binnen:
CriminalsPoint error: de volgende afbeelding werd niet geladen omwille van veiligheidsproblemen: https://www.wjsolutions.net/images/ING.jpg
2010-09-09 19:02:17
-1
Berichten: 1489
avatar
Offline Stuur privébericht
http://security.nl/artikel/34362/1/%22Einde_bankafschrift_goed_nieuws_voor_malware%22.html

Is al een tijdje bekend maar voor sommige mensen is het wel nodig om er steeds overnieuw over te beginnen.
2010-09-09 19:07:09
Sensco Internet Diensten
Berichten: 2103
avatar
Offline Stuur privébericht
Quote: Willem

Ik kreeg deze mail als eerste binnen:
CriminalsPoint error: de volgende afbeelding werd niet geladen omwille van veiligheidsproblemen: https://www.wjsolutions.net/images/ING.jpg



Is dit van die fraudeurs?
2010-09-09 19:10:45
Berichten: 3087
avatar
Offline Stuur privébericht
Ja
2010-09-09 19:18:47
n.v.t.
Berichten: 469
avatar
Offline Stuur privébericht
Dat zie je ook al aan de dear sir/madam. Ik hoop toch echt voor ze dat ze dat in het Nederlands doen, anders geeft het niet een gevoel van vertrouwen. Verder gaat een IP bevestigen nogal moeilijk denk voornamelijk aan NAT. Wij sites doen dat toch ook niet per IP om een login sessie op te slaan. Nu weet ik wel dat banken anders zijn dan websites maar toch.

Stiekem ben ik nog blij dat de Friesland Bank nog bankafschriften stuurt. Altijd handig om iets na te kunnen checken.
2010-09-09 19:45:13
Rapifia Europe
Berichten: 3507
avatar
Offline Stuur privébericht
Rabobank stuurt ook nog bankafschriften per post?
Volgens mij 2 per maand.

En inderdaad, dat is handig, maar ik kijk liever op Rabo Internetbankieren.

Lars
2010-09-09 20:10:09
n.v.t.
Berichten: 469
avatar
Offline Stuur privébericht
Bij de Friesland Bank altijd wanneer er een saldo mutatie is.

Internet Bankieren is handig, maar ik twijfel nog steeds over de veiligheid ervan. Al zal die wel steeds beter worden natuurlijk.
2010-09-09 20:19:44
Berichten: 2103
avatar
Offline Stuur privébericht
@jessewillem
Als jij volgens hun richtlijnen werkt kan er niks mis gaan hoor.
Ben al zeker 8 jaar actief met internet bankieren en heb nog NOOIT problemen gehad.


De veiligheid begint bij jezelf, als jij klakkeloos met je gegevens omgaat ben je de sjaak.
2010-09-09 21:05:38
Reageer op: "Pas op internet fraude"
1 | 2 Volgende pagina
Je kan niet reageren omdat je niet bent ingelogd. Inloggen of Aanmelden